Of het nu gaat om een teakdek, refit van uw jacht of maatwerk interieur: wij leveren vakwerk. Met precisie en persoonlijke aandacht. Van het eerste ontwerp tot de laatste laklaag! We doen dit in onze eigen loods, met ruimte voor schepen tot 17,5 meter.

Antifouling

Antifouling

Antifouling is een belangrijke beschermlaag voor uw onderwaterschip om de aangroei van o.a. algen, wier, zeepokken en schelpen tegen te gaan. Zeker voor schepen die in zout of brakwater liggen, is het aanbrengen van antifouling aan te raden. Dit moet doorgaans eens per jaar of twee jaar gebeuren. Wij verzorgen het graag voor u.

Waarom antifouling?

De aangroei van algen, wier, zeepokken en schelpen heeft verschillende nadelen. Het grootste nadeel is dat aangroei de weerstand in het water vergroot. Hierdoor gaat het brandstofverbruik omhoog en het maakt de aansturing van uw schip minder nauwkeurig. Daarnaast is de aangroei lastig om te verwijderen. U bent er al snel vele uren mee kwijt en er is kans op beschadigingen. Antifouling zorgt voor aanzienlijk minder aangroei.

Harde of zelfslijpende antifouling

Het aanbrengen van antifouling is een klus waar niet elke booteigenaar zin in heeft. U kunt het met een gerust hart aan ons overlaten. We halen uw schip uit het water en spuiten het af. Als het nodig is verwijderen we de oude laag. Vervolgens plakken we de waterlijn netjes af en vervangen we desgewenst de anodes. Nu is het schip klaar om de antifouling aan te brengen. Naar wens kan dit een harde of zelfslijpende antifouling zijn.

Meer weten

In een persoonlijk gesprek bespreken we graag de mogelijkheden met u. In principe kunt u voor het laten aanbrengen van antifouling rekening houden met een doorlooptijd van enkele dagen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Antifouling
Antifouling

Vraag vandaag nog een offerte aan!

Neem contact op