Of het nu gaat om een teakdek, refit van uw jacht of maatwerk interieur: wij leveren vakwerk. Met precisie en persoonlijke aandacht. Van het eerste ontwerp tot de laatste laklaag! We doen dit in onze eigen loods, met ruimte voor schepen tot 17,5 meter.

Teakdek

Teakdek

Het professioneel leggen of renoveren van een ambachtelijk teakdek, vereist specifieke kennis, ervaring en vakmanschap. Wij staan garant voor een perfect resultaat. Het leggen van nieuwe teakdekken komt minder vaak voor, omdat kunststof teak van TopDek erg in opkomst is. Maar met het renoveren van teakdekken houden wij ons vrijwel het hele jaar door bezig.

Teak op multiplex

De meeste teakdekken liggen op een basis van multiplex. Dit vraagt om goed onderhoud om te voorkomen dat er water onder het teak komt. Gebeurt dit toch, dan kan het vocht vaak niet weg en trekt het in het multiplex waar het zich verspreidt. Als u hiermee te maken krijgt, is een professionele renovatie noodzakelijk. Wij verwijderen slechte plekken tot op het staal of polyester en eventuele roest behandelen we met tweecomponenten primer. Vervolgens leggen we nieuw multiplex en verlijmen we nieuwe teak deklatten. De groeven voorzien we van primer en kit. Na het uitharden steken we de overtollige kit weg en schuren we het gerepareerde stuk vlak. Als nieuw!

Massief teakdek

In plaats van een multiplex onderlaag, kan een teakdek ook massief en direct verlijmd zijn op het staal of polyester. Reparaties aan een massief dek zijn eenvoudiger omdat we alleen deklatten hoeven te vervangen. Wel vraagt een massief teakdek meer onderhoud; elke 7 tot 10 jaar moeten de kitnaden worden vervangen. Dit noemen we uitrubberen en verzorgen we graag voor u.

Uitrubberen teakdek

Bij het uitrubberen van een teakdek verwijderen we zorgvuldig alle kit tussen de deklatten. Waar nodig verdiepen we de groeven. De kitresten krabben we handmatig schoon met een speciaal geslepen verfkrabber. Na een behandeling met primer vullen we de naden met nieuwe kit. Na enkele dagen steken we het overtollige kit weg en schuren we het dek netjes glad. Zo krijgt het dek z’n mooie, oorspronkelijke houtkleur terug. Door de weersinvloeden zal het teakdek na verloop van tijd weer grijs verkleuren.

Kwestie van vertrouwen

Een teakdek reparatieproject is moeilijk vooraf in te schatten qua tijd en kosten. Pas als de totale omvang van het project duidelijk is, kunnen we een begroting afgeven. Bij elk project houden we u zo goed mogelijk op de hoogte. We delen foto’s en videobeelden van het werk, zodat u betrokken blijft en weet waar u rekening mee moet houden.

Meer weten

In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag meer over de mogelijkheden en onze werkwijze. Afhankelijk van de omvang van uw project, moet u voor een teakdekinstallatie of renovatie rekening houden met een doorlooptijd van één tot acht weken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

teakdek
teakdek
teakdek
teakdek

Vraag vandaag nog een offerte aan!

Neem contact op